"Angyalok a Mezőségen" jótékonysági akció

2014.11.19.

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány immár harmadik alkalommal indítja el "Angyalok a Mezőségen" nevezetű szeretetakcióját. A mezőségi szórvány magyarság számára szervezett adománygyűjtő akció célja, hogy minél több nehéz sorsú család Karácsonyát tehessük széppé, hiszen ez a környék általában sajnos kimarad más jótékonysági akciókból.

Az Erdély közepén található Mezőség városoktól távol fekvő táj, a fő útvonalak mindig elkerülték. Kevés a munkalehetőség, a kisebbségbe szorult, szórványban élő magyarság jelentős része nagy szegénységben él. Kevés pénz jut a téli tüzelőre, az élelemre és az iskoláztatásra is.
Az elmúlt két évben több autónyi adományt – tartós élelmiszereket, könyveket, írószereket, játékokat és édességeket – gyűjtött össze és osztott szét az alapítvány, tizenöt-tizenhat településen, pl. Uzdiszentpéteren, Mezőmadarason, Tusonban, Pusztakamaráson, Mezőörményesen és Nagyölyvesen, sőt, a tanyavilág legszegényebb családjaihoz is volt mivel bekopogtatni. Számukra egy-egy csomag érkezése tényleg egy kisebb csoda.

A tavalyi akcióról készült pár perces videó kiválóan összefoglalja, minek is lehet bárki részese, aki úgy gondolja, a maga eszközeivel szívesen segítene.

Minden további részlet az alapítvány oldalán található meg, az erdelyimagyarok.com címen. Az alapítvány várja a felajánlásokat, valamint önkéntes segítők jelentkezését is. Weboldalukon található bankszámlaszám, illetve közvetlen adományozásra is van lehetőség azok számára, akik az alapítványra bíznák a vásárlást.

Örömmel várják a megkereséseket e-mailben és az alapítvány Facebook oldalán.

Legyünk minél többen "Angyalok a Mezőségen", a segítséget a nevükben is köszönjük.

UPDATE: Megvan a gyűjtőpontok listája, itt található!