Iskolatáska Erdélybe

2015.07.29.

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány "Iskolatáska Erdélybe" névvel szervez gyűjtést székelyvarsági és mezőségi kisdiákok számára.

Az akció célja, hogy minél több kisdiák tanulhasson magyar iskolákban, vagy magyar osztályokban Erdélyben. A mezőségi falvak mellett az akció első számú célpontja Székelyvarság, ez a mesébe illő, székely tanyavilág.

Amit gyűjt az alapítvány:

  • füzetek
  • írószerek
  • körző, vonalzó
  • tolltartó
  • iskolatáska
  • egyéb iskolai segédeszközök és készségfejlesztő eszközök

Illetve mivel üres gyomorral tanulni sem lehet, a varsági és a magyarfülpösi gyermekotthonok lakói számára tartós élelmiszert is örömmel vesznek át.

 

Amit sajnos nem tudnak átvenni, azok a tankönyvek és olyan iskolai kiadványok, amik a magyarországitól eltérő tanterv és tankönyvlista miatt használhatatlanok az erdélyi diákok számára. Kivételt képeznek olyan térképek, művészeti albumok, szépirodalmi alkotások és könyvek, amiket a gyermekotthonok könyvtárai, vagy maguk a gyerekek örömmel tudnak használni.

 

Aki pénzbeli támogatással segítene, minden információt az akció honlapján talál meg!

Az átvevőhelyek listáját ezen a linken találod. A lista folyamatosan frissül, eddig budapesti, debreceni, érdi, szombathelyi és krasznai (Erdély, Szilágy megye) pontok kerültek fel.

A gyűjtés szeptember 18-ig tart (ez egy pénteki nap), az adományokat az alapítvány önkéntesei az ezt követő hétvégén osztják ki a helyszíneken.

Adományod, segítséged az erdélyi gyerekek nevében is köszönjük!