Adományaink 2013-ban

2014.01.06.

Biztosan van aki másképp látja, de mi a lehető legőszintébben úgy gondoljuk, hogy a hasonló sorok nem azok számára jelentenek elismerést, akiknek lehetőségük van valamilyen formában segíteni, hanem azok számára, akik megálmodják, életre hívják és működtetik ezeket az ügyeket, programokat.

Nekünk a 2013-as évben - nem titkoltan éppen azáltal is, hogy megtiszteltetek minket azzal, hogy nálunk foglaltatok szállást -, az alábbi akciónkban volt alkalmunk részt venni:

  • A Székely Nemzeti Tanács által szervezett, októberi "A Székelyek Nagy Menetelése" autonómia tüntesésén, a Kéty községben felhúzott és a meneten is részt vevő, sikeres európai autonómiákat jelképező zászlók közül a baszk elkészítését támogattuk - a zászlót pedig azóta is őrizzük, hogy hasonló események alkalmával, újra a székely zászló mellett loboghasson.
  • A Korond-Parajd térség Természetvédelmi Gondnoksága által, a fenyőkúti tőzeglápon kialakított, kerekesszékkel is látogatható "Tajga" tanösvény elkészültéhez járultunk hozzá néhány deszkányi támogatással.
  • Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány decemberi „Angyalok a Mezőségen” jótékonysági akcióját pénzadománnyal támogattuk. A program célja évről-évre az erdélyi Mezőségen, szórványban élő magyarság rászoruló gyermekeinek és időseinek karácsonyi megajándékozása.
  • Jópár kilogramm tartós élelmiszerrel segítettük a MikulásGyár munkáját, akik a nélkülöző gyermekek és nagycsaládok ünnepét igyekeznek megszépíteni, nem kevesebb, mint 300.000(!) rászoruló, anyaországi és erdélyi gyermeket támogatva.

Biztosak vagyunk benne, hogy hasonló ügyek az idén is ránk fognak találni és mindenkit arra bíztatunk, hogy lehetőségeihez képest, saját maga is vegyen részt a rászorulók támogatásában, a természeti és kulturális kincsek megőrzésében! Hiszen például a használt, kinőtt ruhát, a megunt játékot, vagy felelslegessé vált használati tárgyat semmibe sem kerül elvinni a legközelebbi családsegítő, vagy jótékonysági szolgálathoz.

Mindenkinek még egyszer, nagyon Boldog Új Esztendőt kívánunk!